Beste bezoeker welkom op de website van de optimisten. Misschien is het niet slecht van ons even voor te stellen.

Wie zijn wij:

We zijn een beweging ontstaan in 1988 nadat de leiding die dan de fakkel had doorgegeven aan hun jongere collega's nog steeds de drang hadden om samen op een ontspannende manier allerhande activiteiten te doen of te organiseren. Deze waren allen lang actief geweest binnen de KSJ van Droeshout. Daaruit ontstond dan de naam de 'Droeshoutse Oudbegeleiding' kortweg D.O.B.. Omdat er ook interesse kwam van andere mensen (geen oudleiding) werd er na lang en vochtrijp beraad beslist om de naam te veranderen naar d'Optimisten. Deze naam dekt al meer dan tien jaar de lading. Op een enthousiaste manier allerlei activiteiten organiseren die iedereen op vrijwillige basis kan meedoen.

In de beginjaren waren de activiteiten vooral gericht op mensen zonder kinderen terwijl nu het overgrote deel van de activiteiten georganiseerd worden speciaal voor kinderen.

Activiteiten:

We hebben ieder jaar een standaard programma namelijk een ontspanningsweekend in het voorjaar, een werkweekend in het najaar en zeker niet te vergeten een nieuwjaarsreceptie bij det aanvang van het nieuwe jaar. Voor de rest wordt er op het werkweekend met alle aanwezige leden de jaarkalender opgesteld.

Deze kan één van de volgende activiteiten omvatten:

* treindropping * actief met kids
* bowling met kids * optimistendag
* vrouwenavond * kermis Droeshout
* open bedrijvendag * fietstocht met kinderen
* heksentocht KWB * bezoek aan fabriek
* kerstal zetten aan de kerk * de go-carrace
* kerstwandeling * stadsbezoek
* Opti-qiuz * ...

Tijdens de zomermaanden gaan de vrouwelijke leden iedere woensdag fietsen rond Droeshout en omstreken. Onder een gezappig tempo verkennen ze de streek, ondertussen zijn het al geoefende rensters met toepasselijke clubnaam 'STRAF IN WINDAF'.

Voor meer fotomateriaal verwijs ik je graag naar de pagina met een groot deel van het fotoarchief, deze foto's worden voortdurend bijgewerkt dus hou ze maar in het oog.

Waar ligt Droeshout:

Droeshout is een deelgemeente van Opwijk. Samen met Nijverseel en Mazenzele vormen wij de gemeente Opwijk met moenteel zo'n 12000 inwoners. Opwijk bevindt zich in de Driehoek, Dendermonde -Aalst - Brussel.

Contacteren:

Indien je interesse hebt voor onze activiteiten / vereniging kan je altijd met ons contact opnemen via info@optimisten.be .

Andere bekende websites

- mountainbikeclub straf in bergaf

- KWB Droeshout

- KSJ Droeshout

- Skave Gaaien Droeshout

Veel leesgenot en misschien tot één van de volgende activiteiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- ©2006-2010 [KVC]